Nieuws

Let op als je komend weekend van de A2 gebruik wil maken

Martinus Nijhoffbrug bij Zaltbommel
De A2 tussen Empel en Deil is de komende drie weekenden afgesloten vanwege groot onderhoud. Er wordt onder meer asfalt vervangen. Autoverkeer in de richting Utrecht kan daardoor onder andere niet over de Martinus Nijhoffbrug over de Waal bij Zaltbommel rijden.
DEIL - De A2 tussen Empel en Deil is de komende drie weekenden afgesloten vanwege groot onderhoud. Er wordt onder meer asfalt vervangen. Autoverkeer in de richting Utrecht kan daardoor onder andere niet over de Martinus Nijhoffbrug over de Waal bij Zaltbommel rijden.
De veerpont Brakel-Herwijnen is onderdeel van een omleidingsroute en vaart daarom extra in opdracht van Rijkswaterstaat. Het autoveer vaart ’s avonds extra tot 24.00 uur. Op de zondagen start Brakel-Herwijnen ook vroeger: om 7.00 uur gaat de eerste afvaart vanaf Brakel.
Volgens veerexploitant Riveer is het verstandig om van te voren via app of site tickets te kopen, zodat de afvaarten zo snel mogelijk kunnen verlopen.

Forse investeringen in A2

De werkzaamheden beginnen vrijdag 11, 18 en 25 oktober om 21.00 uur en zouden maandagochtend 14, 21 en 28 oktober om 05.00 uur klaar moeten zijn.
In de nabije toekomst zullen automobilisten vaker te maken krijgen met wegwerkzaamheden op de A2. De snelweg dreigt namelijk tussen de knooppunten Deil en Vught uit te groeien tot een van de grootste fileknelpunten van Nederland. De doorstroming moet flink verbeteren.
Het Rijk heeft 430 miljoen euro gereserveerd voor de aanpak van dit deel van de snelweg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!