Nieuws

Snelheid Telefoonweg Ede gaat omlaag, gemeenteraad akkoord

Telefoonweg.
De Telefoonweg langs het centrum van Ede wordt een 30-kilometerweg. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Nu mogen automobilisten er nog 50 kilometer per uur rijden. © Goodle Maps
EDE - De Telefoonweg langs het centrum van Ede wordt een 30-kilometerweg. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Nu mogen automobilisten er nog 50 kilometer per uur rijden.
door Joukje Valkenburg - Beiboer 
Supermarkt Hoogvliet is het niet eens met de plannen en stuurde daarom een brief naar de raad. De keten vreest een omzetdaling, als auto's minder snel naar de supermarkt kunnen komen. Maar dat was voor de raad geen reden om het plan van college te blokkeren. 

Veiligheid

Wel was er nog even discussie over de gevolgen van het verlagen van de maximumsnelheid op de Telefoonweg voor andere wegen. Zo is de VVD bang voor drukte en onveilige situaties op de Klinkenbergerweg. 
Toch stemden bijna alle partijen, op Burgerbelangen na, voor de Telefoonweg als 30-kilometerweg.  Door de maximale snelheid te verlagen, wordt de weg veiliger voor omwonenden en fietsers, is de gedachte. Bovendien komt er meer ruimte voor het winkelende publiek dat met de auto naar het stadscentrum gaat. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!