Nieuws

Henk en Els maakten van een Achterhoekse boerderij een 'wijndomein'

EIBERGEN - Achterhoekers staan erom bekend dat ze bier drinken. Wijn is iets minder gangbaarder bij de echte Achterhoeker. Henk en Els uit Eibergen proberen daar verandering in te brengen.
Achterhoekers Frans Miggelbrink en Willem te Molder gingen in het programma I Love de Achterhoek op bezoek op de wijnboerderij. Henk en Els Timmermans kwamen in 2000 in de boerderij wonen. Ze verruilden hun leven als psychotherapeut in Amsterdam voor het rustige leven in Eibergen. 'Toen was het nog een boerderij, compleet in functie', legt Henk uit.
De tekst gaat verder onder de video.

Geen files

Ze bouwden de boerderij om tot een 'wijndomein' en wonen er nu met veel plezier. 'Ik wil niet meer naar Amsterdam om daar te gaan wonen. Ik vind het leuk dat je hier in je auto kan rijden en dat je dan niet in de file staat', zegt Els lachend.
De Achterhoekse presentatoren deden een wijnproeverij. 'Wat gaan we doen? Wijn drinken? Ik moet eerlijk zeggen dat ik meer een bierdrinker ben', zegt Frans Miggelbrink voorzichtig. 'Het is wel de Achterhoek en ik ben wel Achterhoeker. En ja, ik drink graag een glas bier.'
Het Eibergse stel houdt niet alleen wijnproeverijen, maar maakt zelf ook echte Achterhoekse wijn. 'Als ik een wijntje ga halen, ga ik een Achterhoeks wijntje halen', concludeert Miggelbrink na afloop.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!