Nieuws

Kunstenaar brengt kunstwerk van 20.000 euro naar de stort

Kunstenaar Joris Baudoin uit Heerewaarden bracht vrijdag een kunstwerk van meer dan 20.000 euro naar de stort. Het werk, een enorme boom uit beton, stond sinds begin juni op de Waalkade in Zaltbommel als onderdeel van een cultureel evenement. Maar nu wil de gemeente het weg hebben. © Omroep Gelderland
ZALTBOMMEL - Kunstenaar Joris Baudoin uit Heerewaarden bracht vrijdag een kunstwerk van meer dan 20.000 euro naar de stort. Het werk, een enorme boom uit beton, stond sinds begin juni op de Waalkade in Zaltbommel als onderdeel van een cultureel evenement. Maar nu wil de gemeente het weg hebben.
door Ton Arbouw
Joris Baudoin, ook wel bekend als Joris Beton, heeft nu een bijzondere bestemming bedacht voor zijn kunstwerk. Het kunstwerk gaat naar de milieustraat in Zaltbommel.

Kunstenaar wil statement maken

De kunstenaar wil met zijn daad een statement maken. Baudoin vindt dat toonaangevende musea, galerieën, verzamelaars, media en subsidieverstrekkers elkaar verblinden. Veel kunst verdwijnt hierdoor in de anonimiteit en dat geldt ook voor goede kunt of zelfs topkunst.
Bekijk hier de reportage in Zaltbommel:
Kunstenaar brengt kunstwerk van 20.000 euro naar de stort
Museumdirecteuren lijden in zijn optiek aan 'namen-fetisjisme' als het om het tonen van werken gaat. Er is te veel belangstelling voor goede namen en te veel goede kunst verdwijnt in de vergetelheid volgens Baudoin.
Nieke Hoitink sprak op Radio Gelderland met Joris Baudoin:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!