Nieuws

In één ruk met de trein van Arnhem naar Wenen? Dat kan vanaf 2020

Vanaf december 2020 rijdt er een rechtstreekse nachttrein van Amsterdam naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, dat maakt de staatssecretaris van Infrastructuur donderdag bekend. De trein stopt ook in Arnhem en Utrecht. © ANP (archief
ARNHEM - Vanaf december 2020 rijdt er een rechtstreekse nachttrein van Amsterdam naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, dat maakt de staatssecretaris van Infrastructuur donderdag bekend. De trein stopt ook in Arnhem en Utrecht.
De NS regelt samen met haar Oostenrijkse tegenhanger ÖBB de verbinding. Onderweg kunnen reizigers uitstappen in onder meer München en Innsbruck. De trein vertrekt begin van de avond in Amsterdam en komt 's ochtends aan in Oostenrijk.

Concurreren met vliegtuigen

Eerder reden er al nachttreinen die kant op, maar de verbindingen verdwenen door onder meer concurrentie met goedkopere vluchten. Het goedkoopste treinkaartje naar Wenen bedraagt 29 euro en de duurste 'slaapplaats' wordt 89 euro.
'Om succesvol een nachttrein te rijden, moeten ticketprijzen concurrerend zijn met die van vliegen', vertelt een woordvoerder van NS.