Nieuws

Van den Boomen verkozen tot beste speler eerste periode

De Graafschap-speler Branco van der Boomen is verkozen tot beste speler van de eerste periode. De middenvelder kreeg de meeste stemmen in een onlineverkiezing van de Keuken Kampioen Divisie. © REGIO8
DOETINCHEM - De Graafschap-speler Branco van der Boomen is verkozen tot beste speler van de eerste periode. De middenvelder kreeg de meeste stemmen in een onlineverkiezing van de Keuken Kampioen Divisie.
Van den Boomen werd verkozen boven Jamie Jacobs en Robert Mühren van Cambuur Leeuwarden en Ajax-talent Ryan Gravenberch. Gravenberch werd wel verkozen tot beste talent van de eerste periode, terwijl Mühren de meeste goals scoorde in het eerste gedeelte van het seizoen. De Graafschap-keeper Hidde Jurjus was genomineerd als beste keeper, maar zag die prijs naar NAC Breda-collega Nick Olij gaan.
Van den Boomen kwam eind augustus over van FC Eindhoven, waarvoor hij de eerste drie wedstrijden in de eerste periode speelde. In die duels scoorde de middenvelder drie keer. Bij De Graafschap scoorde Van den Boomen in de zes duels daarna nog een keer.