Nieuws

Komst grote moskee in Nijmegen dichterbij, gemeente verkoopt grond

Visualisatie Moskee.
De komst van de grote nieuwe Turkse moskee op het parkeerterrein aan het Jonkerbosplein in Nijmegen is weer een stap dichterbij. De gemeente heeft dinsdag de grond verkocht aan de Islamitische Stichting Nederland. © Gemeente Nijmegen
NIJMEGEN - De komst van de grote nieuwe Turkse moskee op het parkeerterrein aan het Jonkerbosplein in Nijmegen is weer een stap dichterbij. De gemeente heeft dinsdag de grond verkocht aan de Islamitische Stichting Nederland.
De Eyup Sultan Moskee is nu nog gevestigd aan de Vondelstraat, maar dat gebouw is te oud en te klein geworden. Na onderzoek van de gemeente werd het parkeerterrein aan het Jonkerbosplein aangewezen als locatie voor de nieuwe moskee. Dat zorgde meteen voor acties vanuit de groep Nijmegen Rechtsaf die de komst wilde blokkeren.
In de afgelopen twee jaar heeft het moskeebestuur geld ingezameld om de nieuwbouw te kunnen betalen en er is gewerkt aan het ontwerp van het gebouw. De bedoeling is dat er gebedsruimten komen, maar ook ruimten voor bijeenkomsten, stilteruimtes voor anders gelovigen, een winkel, kapper en kleinschalige horeca. 

Aansluiting op S100

De gemeente Nijmegen laat weten dat er goed gekeken is naar de aansluiting van het parkeerterrein op de S100. Er komen wandelroutes in het groen vanaf het station langs de moskee naar De Goffert. Hiermee moet het gebied er in zijn gehele beter uit gaan zien.
De bouw kan niet gelijk starten. Op dit moment heeft het parkeerterrein de bestemming verkeer, dus er moet eerst een nieuwe bestemming aan het terrein gegeven worden. De procedure daarvoor start waarschijnlijk eind dit jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!