Nieuws

'Boeren wordt steeds moeilijker', actiegroep bezet natuurgebied in Winterswijk

Bron: Pixabay
Boeren uit Winterswijk maken zich grote zorgen over het voortbestaan van hun bedrijf. Ze gaan morgen het natuurgebied Wooldse Veen in Winterswijk bezetten. Inmiddels vormen ruim vijftig boeren de Actiegroep Boeren Natura 2000.
WOOLD - Boeren uit Winterswijk maken zich grote zorgen over het voortbestaan van hun bedrijf. Ze gaan morgen het natuurgebied Wooldse Veen in Winterswijk bezetten. Inmiddels vormen ruim vijftig boeren de Actiegroep Boeren Natura 2000.
De protestactie heeft te maken met de stikstofproblematiek. De boeren wonen allemaal in de buurt van Natura 2000-gebieden. Eén van die gebieden, het Wooldse Veen, werd vorige week door minister Carola Schouten aangehaald al voorbeeldproject. Het veengebied is de afgelopen jaren aangepakt en ook nu vinden er nog herstelwerkzaamheden plaats. Volgens de minister zijn er positieve resultaten.

Grote zorgen

Maar volgens de boeren in Winterswijk is het boeren steeds moeilijker. 'Alles wat wij doen wordt wel aan een Natura 2000-project getoetst en dat maakt veel dingen onmogelijk', zegt Alfred Scholten. Hij is melkveehouder en maakt zich grote zorgen over de toekomst van het bedrijf.
Donderdag bezetten de boeren het Wooldse Veenn, om zo alle activiteiten rondom het herstel stil te leggen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!