Nieuws

Zo'n 100 tips binnengekomen over ontsnapte tbs'er

Er zijn tegen de honderd tips binnengekomen in de zaak van tbs'er Ronald van Z. Dat werd dinsdagavond gezegd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. © Politie
NIJMEGEN - Er zijn tegen de honderd tips binnengekomen in de zaak van tbs'er Ronald van Z. Dat werd dinsdagavond gezegd in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.
Daarin werd nogmaals benadrukt dat de politie dringend op zoek is naar de 40-jarige Van Z. De tbs'er onttrok zich afgelopen vrijdag aan zijn begeleider tijdens begeleid fietsverlof in Nijmegen.
Eerder op de dag maakte Omroep Gelderland wereldkundig dat Ronald van Z. probeert te onderhandelen over zijn terugkeer. Hij blijft ondergedoken totdat twee medewerkers aftreden, zo schrijft hij in een e-mailwisseling. De Nijmeegse Pompekliniek gaat niet in op de eis.

Enkele zedendelicten

Van Z. zat vast in de Pompekliniek en is in 2014 veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor enkele zedendelicten.Hij zocht hierbij via het internet contact met minderjarigen, wat leidde tot ontmoetingen. Bij twee gevallen leidde dit tot ontuchtige handelingen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!