Nieuws

Een 5 als rapportcijfer voor financiën Nijmeegs ziekenhuis CWZ

Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.
Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) scoort voor het tweede jaar op rij negatief in een onderzoek naar de financiële situatie in ziekenhuizen. Het Nijmeegse ziekenhuis is één van de elf ziekenhuizen in ons land die er niet goed voor staan, waardoor de zorg in het gedrang dreigt te komen. © Wikipedia
NIJMEGEN - Het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) scoort voor het tweede jaar op rij negatief in een onderzoek naar de financiële situatie in ziekenhuizen. Het Nijmeegse ziekenhuis is één van de elf ziekenhuizen in ons land die er niet goed voor staan, waardoor de zorg in het gedrang dreigt te komen.
Uit de test van BDO Accountants blijkt dat de rendementen van elf ziekenhuizen onder druk staan, de kosten van huisvesting stijgen, de wachtlijsten oplopen, de zorgvraag groeit en er een schrijnend tekort is aan personeel. Vooral kleinere locaties worstelen met hogere schulden en slinkende buffers, schrijft de NOS.
Het onderzoek gaat over 2018. Het CWZ krijgt een 5 als rapportcijfer, net als een jaar eerder. Daarmee staat het ziekenhuis op de 55ste plaats op de ranglijst van 64 onderzochte ziekenhuizen.

Een 10 voor Winterswijk

Zes ziekenhuizen in ons land krijgen een 10 als beoordeling, waaronder Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Ook St. Jansdal, Rijnstate, Slingeland, Rivierenland, De Gelderse Vallei en de Gelre ziekenhuizen krijgen een positief cijfer. Academische ziekenhuizen zijn niet meegenomen in het onderzoek. De uitkomsten van de test zeggen niets over de medische prestaties van de ziekenhuizen. 

Positief resultaat

Het CWZ is het enige ziekenhuis in de test met twee keer op rij een negatief resultaat. De oorzaak schuilt naar eigen zeggen in de aanschaf en implementatie van het elektronisch patiëntendossier (EPD).
Het Nijmeegse ziekenhuis schrapte begin dit jaar nog honderd banen. Voor dit jaar gaat het ziekenhuis uit van een positief resultaat.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!