Nieuws

Pompekliniek: vanaf woensdag verlof met dubbele begeleiding

De ingang van de Nijmeegse Pompekliniek.
De Pompekliniek begint vanaf woensdag weer met het verlenen van verlof aan cliënten. Wel krijgen cliënten op verlof voorlopig dubbele begeleiding mee. Dat meldt de kliniek maandag. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - De Pompekliniek begint vanaf woensdag weer met het verlenen van verlof aan cliënten. Wel krijgen cliënten op verlof voorlopig dubbele begeleiding mee. Dat meldt de kliniek maandag.
De leiding van de tbs-instelling besloot dit weekend alle verloven in te trekken nadat een cliënt er vrijdag vandoor ging tijdens verlof. De betrokken cliënt is nog steeds spoorloos, aldus de politie maandagmiddag. Het zou gaan om een zedendelinquent. Het risico dat hij opnieuw in de fout gaat, is volgens de behandelaars klein.
Het was de derde keer in korte tijd dat zoiets gebeurde, tot onvrede van de kliniek én de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls. De Pompekliniek verleent tot woensdag aan niemand verlof, met uitzondering van noodzakelijke medische verloven. Deze zullen beveiligd worden uitgevoerd.

'Individueel niveau'

Vanaf woensdag start het verloftraject weer op. 'Daar kijken we op individueel niveau naar. Bovendien zullen de verloven voorlopig worden uitgevoerd met dubbele begeleiding', schrijft de kliniek.
De instelling doet mee aan een proef van het ministerie van Justitie en Veiligheid om patiënten te voorzien van een enkelband tijdens hun verlof. De proef start 1 december en duurt twee jaar.
De komende tijd wil de kliniek het verloftraject verder tegen het licht houden. Daarmee hoopt de instelling de zorgen van de buurt en burgemeester Bruls weg te nemen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!