Nieuws

Sociale hulpwinkel Mini Manna krijgt kaarten voor De Graafschap

De sociale hulpwinkel Mini Manna in Doetinchem krijgt voor mensen die in armoede zitten kaarten voor thuiswedstrijden van De Graafschap. De instantie is een samenwerking aangegaan met de voetbalclub en hoofdsponsor AgriBioSource. © REGIO8
DOETINCHEM - De sociale hulpwinkel Mini Manna in Doetinchem krijgt voor mensen die in armoede zitten kaarten voor thuiswedstrijden van De Graafschap. De instantie is een samenwerking aangegaan met de voetbalclub en hoofdsponsor AgriBioSource.
'Toen AgriBioSource met het plan kwam om mensen die een steuntje in de rug nodig hebben te willen helpen, werden wij al direct enthousiast', stelt directeur Steven Kroon van Mini Manna. 'Wat is het fantastisch om mensen een avondje uit te kunnen aanbieden en wat een impact zal dat hebben op bijvoorbeeld gezinnen.' 

'Draait niet alleen om geld'

In het project, 'Samen Sportief' genaamd, zullen wekelijks acht kaarten ter beschikking gesteld worden voor de Roodbergen-tribune. Het betreft de eerste vier thuiswedstrijden vanaf 25 oktober, met de intentie om dat te verlengen. 'Sponsoring draait niet alleen om geld, maar juist om noaberschap: het samen doen, elkaar helpen', aldus directeur Sjoerd Hermsen van AgriBioSource.
In dat kader heeft het bedrijf ook nog een extra budget beschikbaar gesteld voor Mini Manna. Dit geeft de deelnemers aan de sociale hulpwinkel de mogelijkheid om een keer wat extra boodschappen te doen, zonder aan hun weekbudget te komen. 'Toen binnen het bedrijf het idee kwam om onze stoelen op de Roodbergentribune ter beschikking te stellen én een stapje meer te doen, kon ik ook niet anders dan enthousiast worden', aldus Hermsen.

'Werden even stil'

Voor Kroon kwam dat als een enorme verrassing: "Toen bekend werd dat er ook een extra budget beschikbaar gesteld werd voor de deelnemers, werden ook wij even stil." De Graafschap stelt tijdens de wedstrijden voor de deelnemers een goodiebag beschikbaar.