Nieuws

Twee ton voor bibliotheek Nijkerkerveen

Het bibliotheekgebouw stond er al, maar er was niet voldoende geld voor boeken en tijdschriften. Door een bijdrage van 200.000 euro van het Rijk kan de nieuwe bibliotheek in Nijkerkerveen een 'volwaardige vestiging' worden. © Omroep Gelderland
NIJKERKERVEEN - Het bibliotheekgebouw stond er al, maar er was niet voldoende geld voor boeken en tijdschriften. Door een bijdrage van 200.000 euro van het Rijk kan de nieuwe bibliotheek in Nijkerkerveen een 'volwaardige vestiging' worden.
Tien jaar geleden is er begonnen met de plannen voor de bouw van een nieuw dorpshart in Nijkerkerveen. De gemeente heeft dat gebouw betaald. De provincie Gelderland gaf geld voor de inrichting, maar nu het Rijk met deze twee ton over de brug komt kan de bieb volgend jaar echt open. 
De bibliotheek in Nijkerkerveen is een van twaalf Nederlandse biebs die geld uit Den Haag ontvangt. Van dat geld kunnen er kasten vol tijdschriften en boeken worden aangeschaft. Ook maakt de subsidie de komst mogelijk van een medewerker die gasten ontvangt.
Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh vindt de bijdrage een mooie stimulering voor de bibliotheek: 'Ik ben heel blij voor de inwoners van Nijkerkerveen. Zij krijgen nu een volwaardige bibliotheek.'
De opening van deze nieuwe vestiging van de bibliotheek Nijkerk staat gepland voor begin volgend jaar. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!