Nieuws

Boeren gaan weer protesteren: volgende week nieuwe actiedag

Een actiegroep van boeren heeft een nieuw protest voor volgende week aangekondigd. Initiatiefnemer Farmers Defence Forse verwacht dat op woensdag 16 oktober meer trekkers meedoen dan bij de protestactie van vorige week. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een actiegroep van boeren heeft een nieuw protest voor volgende week aangekondigd. Initiatiefnemer Farmers Defence Forse verwacht dat op woensdag 16 oktober meer trekkers meedoen dan bij de protestactie van vorige week.
Farmer Defence Force zegt dat onder meer burgers, vissers en bouwvakkers zich bij de actie zullen aansluiten en dat er vermoedelijk veel meer mensen komen dan bij het protest op het Malieveld. De actiegroep heeft op Facebook zo'n 30.000 leden.
Hoe de actie eruit komt te zien en waar die plaatsvindt, wordt vermoedelijk dinsdag bekend. 'Ik kan wel zeggen dat we ook bij de nieuwe actie meedoen met onze trekkers', aldus een woordvoerder van Farmer Defence Force. Agractie, die achter het protest van vorige week zat, doet vooralsnog niet mee.
Boeren gingen vorige week dinsdag massaal naar Den Haag, onder meer omdat ze zich oneerlijk behandeld voelen in de discussie over klimaatverandering en de noodzaak tot het terugdringen van stikstofuitstoot. D66-Kamerlid Tjeerd de Groot had de toorn van de sector over zich afgeroepen door te pleiten voor een halvering van de veestapel. Ook veel Gelderse boeren reden over de snelweg richting het Malieveld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!