Nieuws

Kinderen hebben het te koud bij Living Statues en stoppen ermee

Ondanks het gure weer trokken honderden Living Statues (levende standbeelden) uit de hele wereld zondag veel bekijks in Arnhem. 'Het was koud en nat, maar desondanks waren er best veel mensen. Wel minder dan vorig jaar. En ik heb ook heel veel paraplu's gezien', aldus een woordvoerster van het evenement. Voor sommige jonge deelnemers was het te koud. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Ondanks het gure weer trokken honderden Living Statues (levende standbeelden) uit de hele wereld zondag veel bekijks in Arnhem. 'Het was koud en nat, maar desondanks waren er best veel mensen. Wel minder dan vorig jaar. En ik heb ook heel veel paraplu's gezien', aldus een woordvoerster van het evenement. Voor sommige jonge deelnemers was het te koud.
De levende standbeelden werden niet gehinderd door de regen, omdat ze onder een overkapping stonden. 'De kou was wel een beetje te veel voor sommige kinderen, die het niet volhielden. Zij zijn eerder gestopt met hun optredens', aldus de woordvoerster.
De Portugese deelnemers Vitor Almeida en partner werden wereldkampioen 2019 met 'The Kiss'. Kalefater werd Nederlands kampioen met 'Zwerf', Senna Hulsebos werd winnaar bij de kinderen met de act 'De lachende landloper'.

Laatste WK in Arnhem

Aan het veertiende en laatste WK in Arnhem deden zo'n honderd professionele 'standbeelden' mee en tientallen amateurs en kinderen. Zij stonden op zes pleinen, verdeeld over het stadscentrum. In de straten tussen de pleinen waren allerlei andere voorstellingen te zien.
Bekijk onze reportage over het WK.
Arnhem geniet voor de allerlaatste keer van levende standbeelden
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!