Nieuws

Vitesse slaat slag met winst op FC Utrecht

Vitesse heeft zaterdagavond een slag geslagen op de ranglijst van de eredivisie. Door met 2-1 te winnen van FC Utrecht is het gat met de concurrent uit de Domstad nu zes punten. © Wil Kuijpers
ARNHEM - Vitesse heeft zaterdagavond een slag geslagen op de ranglijst van de eredivisie. Door met 2-1 te winnen van FC Utrecht is het gat met de concurrent uit de Domstad nu zes punten.
Tekst gaat verder na de video:
Vitesse slaat slag met winst op FC Utrecht
Vitesse begon sterk aan het duel met FC Utrecht, binnen tien minuten stond het 1-0 toen linksback Max Clark een hoekschop van Tannane binnen kopte. 
Daarna leek er lange tijd ook niks aan de hand voor de thuisploeg. Dat veranderde vanaf het moment dat Oussama Tannane na een duel ter aarde stortte. De middenvelder moest met een brancard van het veld.
Niet veel later stond het ook 1-1, want Maher schoot vanaf randje strafschopgebied raak. Clark voorkwam met een ingreep op de doellijn nog voor de rust dat Van de Streek de 1-2 maakte voor FC Utrecht.

Lastige tweede helft

De tweede helft bleef FC Utrecht de goede lijn doorzetten. Vitesse had het lastig met de Utrechters. De Arnhemse ploeg kreeg nog nauwelijks grip en moest vooral toezien hoe de uitploeg de bal had. 

Blunder

Toch was het Vitesse dat weer op voorsprong kwam. Clark schoot richting doel,, maar zijn bal belandde voor de voeten van Matavz. Die schoot vervolgens slap in, maar Utrecht-doelman Paes blunderde verschrikkelijk. Daardoor werd het 2-1.
Linssen kreeg vlak voor tijd nog de kans op de 3-1, maar een lobje mislukte. Desondanks kon Vitesse de winst wel over de streep trekken en staan de Arnhemmers nu al zes punten voor op FC Utrecht.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!