Nieuws

Club Rodenburg blijft gesloten, eigenaren gaan in beroep

Club Rodenburg in Beesd blijft voorlopig nog gesloten. Dat is het gevolg van een uitspraak van de rechter. De eigenaren van de club, broer en zus Janice en John Bronk, hadden de rechter een voorlopige voorziening gevraagd zodat de zaak weer open kon. Die voorziening is afgewezen. © Omroep Gelderland
BEESD - Club Rodenburg in Beesd blijft voorlopig nog gesloten. Dat is het gevolg van een uitspraak van de rechter. De eigenaren van de club, broer en zus Janice en John Bronk, hadden de rechter een voorlopige voorziening gevraagd zodat de zaak weer open kon. Die voorziening is afgewezen.
De club werd een half jaar geleden op last van de burgemeester van West Betuwe voor een jaar gesloten. Dat gebeurde nadat de politie had vastgesteld dat bezoekers van de Rodenburg drugs konden verhandelen. Ook zijn er in het verleden verschillende geweldsincidenten geweest.

Sluiting was vanwege drugs en geweld

Janice en John zijn het vanaf het begin niet eens geweest met de sluiting. Volgens de twee doen ze er alles aan om drugsgebruik en de handel in de club te voorkomen en is een sluiting van een half jaar nu genoeg. De rechter denkt daar dus anders over.
In een reactie aan Omroep Gelderland laat eigenaresse Janice Bronk weten dat ze uitspraak 'bijzonder' vindt. Ook laat ze meteen weten dat ze in hoger beroep gaan.