Nieuws

Twan spot bijzondere dieren in de Gelderse Poort

In het Omroep Gelderland-programma BuitenGewoon maakt boswachter Twan Teunissen een tocht; hij zoekt de meest bijzondere dieren die in onze provincie leven. © Omroep Gelderland
MILLINGEN AAN DE RIJN - In het Omroep Gelderland-programma BuitenGewoon maakt boswachter Twan Teunissen een tocht; hij zoekt de meest bijzondere dieren die in onze provincie leven.
Rondlopen door de prachtige natuur in onze provincie levert veel op: bevers worden steeds makkelijker te spotten, omdat het goed met de dieren gaan. Je ziet ze dan ook steeds meer in Gelderland, geeft Teunissen als voorbeeld.
Bekijk de hele uitzending van BuitenGewoon
Ook met de Lepelaar gaat het goed. 'Ze broeden tegenwoordig hier in de Gelderse poort. Dat is nieuw', legt de boswachter uit.
Kleinere dieren zijn er uiteraard ook. Teunissen spot een blauwvleugelsprinkhaan. 'Deze kom je tegen op bijvoorbeeld de Veluwe. Maar een tijd geleden zijn ze hiernaartoe gevlogen, naar de Gelderse Poort. Het blijkt een succesverhaal te zijn geworden.'
Twan spot bijzondere dieren in de Gelderse Poort - BuitenGewoon
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!