Instellingen

Het gaat niet goed met de egel en zo kun jij helpen

UDDEL - Uit tellingen van Egelwerkgroep Nederland blijkt dat het niet zo goed gaat met de egel. De populatie is afgenomen. Dit prikkelende zoogdier kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken. Doe je mee en bouw je ook een veilig onderkomen voor de egel?

De nachten worden langer, buiten wordt het kouder. Het najaar is dé tijd voor egels om een veilig en warm plekje te zoeken om de winter door te brengen. Wie weet laat hij zijn oog wel vallen op jouw tuin.

Zo maak je jouw BuitenGewone Egelhuisje

Samen met Egelwerkgroep Nederland heeft natuurplatform BuitenGewoon het BuitenGewone Egelhuisje in het leven geroepen. Door middel van een bouwtekening en de onderstaande instructievideo zet jij het egelhuisje helemaal zelf in elkaar.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Heb je gezaagd, getimmerd en gebouwd en is jouw egelhuisje helemaal klaar voor haar nieuwe bewoners? Op de website van BuitenGewoon lees je waar je het egelhuisje het beste kan plaatsen, hoe je kan zien of er iemand thuis is én hoe je je tuin egelvriendelijk(er) maakt.

Heb je geen tuin of ben je niet in staat om een huisje te bouwen? Er zijn nog een heleboel andere manieren om de egel te helpen. Denk bijvoorbeeld aan dekentjes, kranten en kruiken voor de egelopvang. Bekijk hier de oproep van de Dierenambulance Nijmegen op de site van Gelderland helpt.

Bekijk de egelhuisjes LIVE

BuitenGewoon plaatst zelf ook drie egelhuisjes verspreid door Gelderland. Welk huisje zal het eerst bewoond worden? Volg het vanaf 21 oktober live via het YouTube-kanaal van het natuurplatform

Staat er een egelhuisje in jouw tuin? Word dan lid van de Facebookgroep 'Egelhuisjes'. Deel jouw foto's, filmpjes en ervaringen op deze pagina.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!