Nieuws

'Nijmeegse bedrijven vrezen verweer van bewoners woonboten'

Woonboten aan de Nijmeegse Oostkanaaldijk.
Bedrijven op het industrieterrein bij de Oostkanaalhaven in Nijmegen zijn bang dat bewoners van woonboten zich tegen iedere vorm van uitbreiding weren. Dat zei wethouder Noël Vergunst woensdag tegen de gemeenteraad. Hij wil voor het einde van het jaar duidelijkheid geven over hoe het nu verder moet © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Bedrijven op het industrieterrein bij de Oostkanaalhaven in Nijmegen zijn bang dat bewoners van woonboten zich tegen iedere vorm van uitbreiding weren. Dat zei wethouder Noël Vergunst woensdag tegen de gemeenteraad. Hij wil voor het einde van het jaar duidelijkheid geven over hoe het nu verder moet
Het stadsbestuur wil de woonbootbewoners al jaren weg hebben van het industrieterrein, omdat zij daar illegaal zouden wonen. Maar door een rechterlijke uitspraak van begin dit jaar lijkt het erop dat de situatie toch legaal is.
In een brief aan de raad toont Nijmegen zich niet blij met die rechterlijke uitspraak, die geen rekening zou houden met 'goede ruimtelijke ordening' en belangen van de omliggende bedrijven.
Maar in die zelfde brief staat ook dat er geen directe conflicten zijn tussen bewoning en de nabijgelegen industrie. Zo is er wel veel omgevingsgeluid, maar volgens de gemeente valt dat nog net binnen de aanvaardbare normen.

Belemmering voor bedrijven

Toch kan het voor de toekomst wel degelijk problemen opleveren. Zo zouden de woonboten bedrijven kunnen belemmeren in hun uitbreidingsplannen. Volgens de wethouder zijn bedrijven op het industrieterrein bang dat de bewoners tegen elk plan in beroep zullen gaan. Volgende maand gaat de wethouder met de raad in debat over de toekomst van de woonboten. Voor het eind van het jaar wil hij alle partijen duidelijkheid bieden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!