Nieuws

Politie Zutphen rolt flinke dievenbende op

De politie in Zutphen heeft met de aanhouding van vijf mannen een flinke dievenbende opgerold. De vijf worden verdacht van diefstal van onder meer grasmaaiers, kettingzagen, bladblazers, boormachines en overig elektrisch gereedschap. Ze gingen in wisselende samenstelling vrijwel dagelijks op het dievenpad, meldt de politie woensdag. © Omroep Gelderland
ZUTPHEN - De politie in Zutphen heeft met de aanhouding van vijf mannen een flinke dievenbende opgerold. De vijf worden verdacht van diefstal van onder meer grasmaaiers, kettingzagen, bladblazers, boormachines en overig elektrisch gereedschap. Ze gingen in wisselende samenstelling vrijwel dagelijks op het dievenpad, meldt de politie woensdag.
Agenten hielden de vijf verdachten al op 10 september aan. Uit het onderzoek blijkt dat de mannen rond Zutphen veel diefstallen pleegden, maar ook elders. Ze hadden het vooral gemunt op boerderijen in buitengebieden. In sommige gevallen werden de mannen betrapt. Ze vertelden dan zoek te zijn naar oud ijzer en gingen er vandoor.
De mannen pleegden volgens de politie ook woninginbraken, waarbij ze geld en sieraden meenamen.

Doorzoekingen

De verdachten zijn drie Zutphenaren van 21, 30 en 47 jaar oud. De andere twee mannen komen uit Velp en Epe. Tijdens doorzoeking van woningen stuitte de politie op veel buitgemaakt gereedschap. In de woning van een van de verdachten vonden agenten bovendien verdovende middelen.
De politie probeert de gestolen spullen zo veel mogelijk terug te krijgen bij de rechtmatige eigenaren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!