Nieuws

Twaalf Gelderse gemeenten nemen te weinig statushouders op

Statushouders krijgen fietsles.
Twaalf gemeenten in Gelderland hebben in het eerste halfjaar van 2019 te weinig statushouders opgenomen. Dat blijkt uit een lijst van de provincie. © B-FM
Twaalf gemeenten in Gelderland hebben in het eerste halfjaar van 2019 te weinig statushouders opgenomen. Dat blijkt uit een lijst van de provincie.
door Gerwin Peelen
Elke gemeente moet van het Rijk een aantal statushouders huisvesten; dat heet de taakstelling. Beuningen, Brummen, Duiven, Heerde, Lingewaard, Lochem, Nijmegen, Putten, Rheden, West Betuwe, Zaltbommel en Zevenaar realiseerden die taakstelling niet.
De provincie schrijft wel dat drie van die twaalf gemeenten dat tekort inmiddels hebben weggewerkt. Drie andere gemeenten hebben volgens de provincie goede redenen voor het niet halen van de taakstelling. Om welke gemeenten het gaat is niet bekend. Met de andere zes gemeenten gaat de provincie in gesprek. 
Twintig gemeenten voldeden wel aan de taakstelling, maar kampen nog met een achterstand uit vorige perioden. De overige achttien gemeenten hebben geen achterstand.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!