Nieuws

VIDEO | Herdershond Daantje verzorgt vijf gedumpte kittens

Vijf gedumpte kittens in Apeldoorn worden verzorgd door herdershond Daantje. De zwarte herder ontfermt zich over de kittens alsof het haar eigen kroost is. Daantje geeft de kittens zelfs moedermelk. © Dierenasiel De Kuipershoek
APELDOORN - Vijf gedumpte kittens in Apeldoorn worden verzorgd door herdershond Daantje. De zwarte herder ontfermt zich over de kittens alsof het haar eigen kroost is. Daantje geeft de kittens zelfs moedermelk.
Het is mooi en bijzonder om te zien, maar het begon heel triest voor deze kittens. Deze vijf en nog eens twaalf andere kittens werden langs de kant van de weg gevonden en zijn ternauwernood aan de dood ontsnapt. 
De zeventien kittens werden binnengebracht bij dierenasiel De Kuipershoek in Apeldoorn. De meeste waren nog te jong om het zonder moederpoes te redden. 

Bijzondere band

Diverse pleeggezinnen hebben de kittens opgevangen, maar bij één gastgezin ontstond een bijzondere band tussen herdershond Daantje en vijf kittens. De herdershond had onlangs zeven pups ter wereld gebracht, maar die kunnen inmiddels zonder moedermelk.
Nu heeft Daantje de vijf kittens onder haar hoede genomen. 'Natuurlijk wordt er goed opgelet dat de kleintjes wel echt genoeg melk binnenkrijgen en krijgen ze ook extra flesjes indien nodig', meldt het dierenasiel.
Kijk naar de bijzondere beelden:
VIDEO | Herdershond Daantje verzorgt vijf gedumpte kittens
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!