Nieuws

Waterspeelplaats op DRU in Ulft vervangen

De waterspeelplaats bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft wordt opnieuw aangelegd. Uit onderzoek blijkt volgens Oude IJsselstreek dat de betonconstructie vervangen moet worden. © REGIO8
ULFT - De waterspeelplaats bij de DRU Cultuurfabriek in Ulft wordt opnieuw aangelegd. Uit onderzoek blijkt volgens Oude IJsselstreek dat de betonconstructie vervangen moet worden.
Het mankement kwam aan het licht na onderzoek naar mogelijke oorzaken voor de lekkage bij de waterspeelplaats. Inmiddels is in opdracht van de gemeente gestart met sloopwerkzaamheden. Na de sloop wordt de betonconstructie gestort, waarna in het voorjaar de tegels worden gelegd, de randen worden afgekit en de waterbassins opnieuw worden gecoat.
Als het werk volgens planning verloopt, moet de waterspeelplaats in april weer klaar zijn. Het speeltoestel is in 2010 gerealiseerd en bevat een paneel waarmee kinderen zelf het water en de licht kunnen besturen. Volgens Oude IJsselstreek kan enige hinder tijdens de werkzaamheden niet worden uitgesloten.