Nieuws

Opnieuw protest tegen biomassacentrale Veolia Industriepark Kleefsewaard

ARNHEM - Opnieuw protest tegen de biomassacentrale op Industriepark Kleefsewaard in Arnhem. De omstreden afvalverbrander draait nog niet op volle toeren, maar is al wel aan het proefdraaien. Dit tot ongenoegen van de actiegroep Behoud Bomen Arnhem die blijft strijden tegen de centrale.
De actiegroep Behoud Bomen Arnhem gaat door met de strijd tegen de biomassacentrale waarbij hout wordt verstookt voor het opwekken, van energie. Maar dat gaat ten koste van de bomen volgens hen. Volgens Mark Bosch sneuvelen er teveel bomen en zou de centrale in acht weken tijd de hoeveelheid bomen ter grootte van het Sonsbeek park in Arnhem verbranden. 'Dat wil je toch niet op  je geweten hebben.' 
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Opnieuw protest tegen biomassacentrale

Veel bezwaar tegen biomassacentrale

De provincie ziet het nog altijd als een noodzakelijke tussenstap naar een neutrale energievoorziening. De vergunningen voor de komst van de centrale zijn al in 2016 verleend maar al jaren wordt er strijd over gevoerd.
Inmiddels is de centrale twee weken aan het proefdraaien ook al lopen er nog ruim 150 bezwaren om de vergunningen aan te vechten. Een onafhankelijke commissie zal volgende maand een advies geven aan de provincie die een besluit neemt over de bezwaren.
De gemeenteraad van Arnhem wil de biomassacentrale op Industriepark Kleefse Waard sluiten. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren, is de vraag want de provincie gaat erover. Het Arnhemse college moet hier nu over in gesprek met de provincie. 
Directeur Lenstra van Veolia en eigenaar van de centrale, begrijpt de emotie die biomassa oproept en is blij dat het bij een vreedzaam protest is gebleven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!