Nieuws

Zwarte Cross wint weer Festileaks-award

Darters Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.
De Zwarte Cross is voor de tweede keer op rij verkozen door Festileaks als ‘Beste Randprogramma’. Het festival in Lichtenvoorde won de publieksprijs ten koste van vijftig andere festivals in heel Europa. © Omroep Gelderland
OCHTEN - De Zwarte Cross is voor de tweede keer op rij verkozen door Festileaks als ‘Beste Randprogramma’. Het festival in Lichtenvoorde won de publieksprijs ten koste van vijftig andere festivals in heel Europa.
'Hoezo randprogramma? Alles op de Zwarte Cross is hoofdprogramma', reageerde de Zwarte Cross vorig jaar nog op de onderscheiding. 'Gelijk hebben ze, maar daarin zijn ze in festivalland toch vrij uniek', laat Festileaks nu weten. 'En dus – sorry jongens – krijgen ze opnieuw de prijs.' Het publiek beoordeelde de festivals op verschillende onderdelen: line-up, randprogramma, sfeer, locatie, eten en drinken, logistiek en duurzaamheid. De Zwarte Cross behaalde met een 8.2 het hoogste cijfer in de categorie randprogramma.
Bezoekers konden dit jaar niet alleen alle bijzondere voertuigen op de crossbaan zien, maar ook de dartwedstrijd in de megatent tussen Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen volgen. 'Er is op dit evenement nou eenmaal ontzettend veel te doen', aldus Festileaks. Verder waren er meerdere kermisattracties, negen verschillende theaters en was er ook een bioscoop die bezocht kon worden.