Nieuws

Tiener blijft vast zitten wegens brandstichting in Zuilichem

Het minderjarige meisje dat is aangehouden voor een reeks branden in Zuilichem, blijft nog twee weken vast zitten in jeugddetentie. Dat bepaalde de rechter-commissaris maandag. © Omroep Gelderland
ZUILICHEM - Het minderjarige meisje dat is aangehouden voor een reeks branden in Zuilichem, blijft nog twee weken vast zitten in jeugddetentie. Dat bepaalde de rechter-commissaris maandag.
Zuilichem ging sinds juli gebukt onder een reeks branden. Containers en auto's gingen in vlammen op. Donderdagavond was er brand in de overkapping van een woning. Korte tijd later hield de politie het meisje aan.
De politie wil niet zeggen van hoeveel branden de tiener precies wordt verdacht. De brandstichtingen veroorzaakten veel onrust in het 1.700 inwoners tellende dorp. Buurtbewoners surveilleerden zelf in de wijk, en de politie zette extra mankracht in.
De advocaat van het meisje, de heer Taghi, wil desgevraagd niet ingaan op de zaak in het belang van zijn cliënt. Wel zegt hij dat het aantal branden waar het meisje van verdacht wordt nog niet is vastgesteld.
Voor de familie is het ondertussen 'heel zwaar', zegt hij. 'Ze hebben vooral behoeft aan rust. Het gaat wel om je dochter, dat is natuurlijk voor niemand prettig.' 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!