Nieuws

Onvoldoende bewijs voor diefstal in zorginstelling

Een 27-jarige vrouw uit Groesbeek is door de rechtbank in Zutphen vrijgesproken van verduistering van geld van een zorginstelling. Ook het verduisteren van geld van cliënten in de instelling kon niet worden bewezen © Pixabay
ZUTPHEN - Een 27-jarige vrouw uit Groesbeek is door de rechtbank in Zutphen vrijgesproken van verduistering van geld van een zorginstelling. Ook het verduisteren van geld van cliënten in de instelling kon niet worden bewezen
De vrouw zou tijdens haar werk voor de instelling tussen juli 2014 en december 2015 geld hebben gestolen van zowel de instelling zelf als van de cliënten die zij verzorgde. De rechtbank zegt echter onvoldoende bewijs te zien voor beide strafbare feiten. 

Niet traceerbaar

De pintransacties van bankrekeningen van de instelling zijn niet traceerbaar en kunnen dus niet worden gelinkt aan de vrouw. Ook andere personeelsleden gebruikten de pinpassen. 
Omdat de diefstal van de cliënten niet kon worden bewezen, kunnen zij geen aanspraak maken op een schadevergoeding. Om hoeveel geld het gaat, is niet bekend.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!