Nieuws

Dit prijzige beeld is van één van Nederlands grootste beeldhouwers

Museum MORE in Gorssel hield eerder een expositie over het werk van Johan Polet. Maar dit beeld van een naakte vrouw stond daar niet, maar stond in het huis van de Lochemse Gerrie Dieperink. © Omroep Gelderland
LOCHEM - Museum MORE in Gorssel hield eerder een expositie over het werk van Johan Polet. Maar dit beeld van een naakte vrouw stond daar niet, maar stond in het huis van de Lochemse Gerrie Dieperink.
In het museum stond zelfs een soortgelijk exemplaar. Maar dat maakt de versie van Dieperink niets minder waard. 'Ik ben gebeld door iemand die naar MORE was geweest en die zei: volgens mij heb jij precies zo'n beeld.' Dieperink bracht het beeld van Polet naar de taxatiedag van Schatgraven.
De tekst gaat verder onder de video.
Dit prijzige beeld is van één van Nederlands grootste beeldhouwers - Schatgraven
Polet wordt gezien als één van Nederlands grootste beeldhouwers, aldus taxateur Marcel Brouwer. 'Het is fantastisch dat dit beeld hier op tafel komt. (...) Je kunt aan alle kanten ervan genieten.'
'Het is niet alleen maar interieurverfraaiing, het is autonome sculptuur.' Brouwer schat de waarde van het beeld op duizend euro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!