Nieuws

Rennen al jaren een familiegebeuren: de Posbankloop bestaat 25 jaar

De Posbankloop bestaat 25 jaar.
Ongeveer drieduizend hardlopers deden zondag de sportschoenen aan voor de traditionele Posbankloop bij Rheden. De parcoursen van de hardloopwedstrijd gaan dwars door bossen en heide van Nationaal Park Veluwezoom. Dit jaar was het een heel bijzondere editie van de wedstrijd. De Posbankloop bestaat namelijk 25 jaar. © Omroep Gelderland
VELP - Ongeveer drieduizend hardlopers deden zondag de sportschoenen aan voor de traditionele Posbankloop bij Rheden. De parcoursen van de hardloopwedstrijd gaan dwars door bossen en heide van Nationaal Park Veluwezoom. Dit jaar was het een heel bijzondere editie van de wedstrijd. De Posbankloop bestaat namelijk 25 jaar.
De wedstrijd is er niet voor de absolute toplopers. De loop is vooral populair bij recreanten. Petra Schipper uit Velp is bijvoorbeeld al jaren een trouwe deelnemer. En zij niet alleen; haar hele familie loopt met haar mee. Voor Petra is de Posbankloop eigenlijk ieder jaar weer één grote familiereünie. Veertig familieleden komen van alle kanten naar Velp, uit Waalre, Assen en zelfs uit het Duitse Trier, meer dan 300 kilometer enkele reis.
Van de veertig familieleden loopt bijna de helft ook daadwerkelijk mee met de Posbankloop. Er is een aantal kinderen dat meedoet aan de kidsloop en daarna lopen de volwassenen de zes kilometer. 
kijk hier naar een reportage over de sportieve familie
De Posbankloop bestaat 25 jaar
Na afloop gaat het hele gezelschap weer terug naar het huis van Petra Schipper en volgt de traditionele barbecue.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!