Nieuws

Boer Jan van Expeditie Robinson wint wéér, op klompen deze keer

LIEVELDE - Na de winst van Expeditie Robinson in 2018, sleept Boer Jan nog een prijs in de wacht. Zondag won hij de klompenrun op het Naoberfestival in Lievelde.
Er deden 25 mensen mee aan de race. Het ging erom wie een afstand van 600 meter het snelste aflegde op klompen. De race duurde ongeveer twee minuten. De exacte tijd heeft de organisatie niet bijgehouden. 
Op het einde van de klompenrun werd het nog even spannend. De 11-jarige Siem Oude Luttikhuis leek de wedstrijd te gaan winnen. Maar Boer Jan wist de tiener nog net in te halen.

Prijzen

Als prijs kreeg Boer Jan een paar klompen, een ballonvaart en een waardebon. Siem hoefde niet met lege handen naar huis, want er was namelijk ook een prijs speciaal voor kinderen. Verder was er ook een beloning voor de beste vrouw. Dat was Karin Heijting uit Hummelo. Aangezien er maar één vrouw meedeed, was voor die categorie de winnaar al voor de start duidelijk. 
De klompenrun werd voor de tweede keer gehouden in Lievelde. Deelnemers mogen hun eigen klompen meenemen, maar de organisatie van het festival stelt ze ook beschikbaar. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!