Nieuws

Zoë hielp een oudere dame en is nu de held van Zevenaar

Zoë bij de politie in de auto.
Tiener Zoë is de trots van Zevenaar. Het 13-jarige meisje hielp zaterdagmiddag een oudere vrouw die haar aansprak op straat. De politie zette haar actie op Facebook en na dat bericht is het meisje overladen met complimenten. © Politie Rivierenland Oost
ZEVENAAR - Tiener Zoë is de trots van Zevenaar. Het 13-jarige meisje hielp zaterdagmiddag een oudere vrouw die haar aansprak op straat. De politie zette haar actie op Facebook en na dat bericht is het meisje overladen met complimenten.
Zoë liep zaterdagmiddag haar krantenwijk in Zevenaar toen ze op straat werd aangeschoten door een oudere dame. De vrouw vertelde aan Zoë dat ze hulp nodig had. Uit het bericht van de politie blijkt dat Zoë met de mevrouw in gesprek ging en er al gauw achter kwam dat de vrouw erg verward was. 
Het meisje liet de kranten even voor wat het was en bleef bij de vrouw. 'Zoë besloot om 0900-8844 te bellen en onze hulp in te schakelen. Ze bleef wachten totdat wij er waren', schrijft de politie op Facebook. 

Voorbeeld voor anderen

De agenten die te hulp schoten, noemen de manier waarop Zoë met de hele situatie omging 'lovenswaardig'. Ook onder het bericht op social media stromen de complimenten binnen. 'Klasse Zoë', schrijft Paul Span. 'Goed gehandeld, waren ze allemaal maar zo behulpzaam en medelevend'. Cindy Kaal schrijft dat ze supertrots is op haar buurmeisje en Kyra Nicolai vindt dat menig mensen een voorbeeld aan Zoë kan nemen. 
Als beloning voor haar hulpvaardigheid mocht Zoë een kijkje nemen in de politieauto.
Complimenten voor Zoë
Tiener Zoë is de trots van Zevenaar. Het 13-jarige meisje hielp zaterdagmiddag een oudere vrouw die haar aansprak op straat. De politie zette haar actie op Facebook en na dat bericht is het meisje overladen met complimenten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!