Nieuws

Sifan Hassan pakt WK-goud op 10 kilometer

Sifan Hassan finisht op WK.
De Arnhemse atlete Sifan Hassan heeft zaterdagavond tijdens de WK-atletiek in Doha een gouden medaille gepakt op de 10.000 meter. © ANP
DOHA - De Arnhemse atlete Sifan Hassan heeft zaterdagavond tijdens de WK-atletiek in Doha een gouden medaille gepakt op de 10.000 meter.
Hassan deelde haar race goed in. Ze begon de eerste drie kilometer van de race behoorlijk achterin het veld. Na een kilometer of 4 begonnen vijf atleten gas te geven. Sifan Hassan had moeite om meteen aan te haken, maar het lukte haar vervolgens wel om bij de kopgroep aan te sluiten.
Uiteindelijk wist ze in de slotfase van de 10 kilometer nog zoveel over te houden dat ze met een imposante vertoning haar concurrenten kon inhalen.
Ze liep een tijd van 30.17,63 en was daarmee net sneller dan de nummer twee, de Ethiopische Gidey. Derde werd Tirop uit Kenia.

Krumins kan het niet geloven

Susan Krumins uit Nijmegen liep ook mee in de 10 kilometer, ook zij begon achterin. Ze besloot na ongeveer 3,5 kilometer wat plaatsen op te schuiven naar voren, maar moest de kopgroep laten gaan en eindigde uiteindelijk als zevende. Wat ook een uitstekende prestatie is voor de Nijmeegse.
'Helemaal nadat ik drie maanden niet heb getraind door een parasiet, ik kan dit niet geloven. Ik heb me in vier weken fit proberen te krijgen. zei ze bij de NOS zaterdagavond.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!