Nieuws

Verdachte autobrand in Apeldoorn, mogelijk brandstichting

Een doffe knal en twee sluitende autodeuren waren te horen voordat vrijdag rond 4.00 uur aan de Kooikersdreef een autobrand werd ontdekt. De brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat de desbetreffende auto helemaal is uitgebrand, maar is gelijk na het blussen een onderzoek gestart. © RTV Apeldoorn
APELDOORN - Een doffe knal en twee sluitende autodeuren waren te horen voordat vrijdag rond 4.00 uur aan de Kooikersdreef een autobrand werd ontdekt. De brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat de desbetreffende auto helemaal is uitgebrand, maar is gelijk na het blussen een onderzoek gestart.
Op de parkeerplaats aan de Kooikersdreef troffen brandweerlieden een uitbrandende auto aan. Nadat zij door de meldster werden gealarmeerd, waren de vuurbestrijders snel ter plaatse. Zij kregen het vuur snel onder controle, maar konden niet voorkomen dat het voertuig compleet uitbrandde.
Ook de politie was snel ter plaatse en startte direct een onderzoek in. Zo spraken zij met de meldster, die vertelde dat zij een autoalarm af hoorde gaan. Vervolgens een doffe, maar harde knal en twee autodeuren die sluiten. Ook hebben de agenten een verdacht voorwerp aangetroffen, dat vermoedelijk met de brand te maken heeft.
De technische recherche gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand, maar er wordt momenteel van brandstichting uitgegaan.