Nieuws

Olympisch kwalificatietoernooi volleybalsters in Apeldoorn

Lonneke Slöetjes.
Het laatste olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de volleybalsters is volgend jaar januari in het Apeldoornse Omnisport. Oranje krijgt zo een unieke kans om voor eigen publiek zich alsnog te kwalificeren voor de Spelen. © EPA
APELDOORN - Het laatste olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de volleybalsters is volgend jaar januari in het Apeldoornse Omnisport. Oranje krijgt zo een unieke kans om voor eigen publiek zich alsnog te kwalificeren voor de Spelen.
Nederland strijdt van 7 tot en met 12 januari met zeven andere landen om één beschikbaar ticket. 
In augustus greep Oranje naar een plek op de Olympische Spelen, omdat op het OKT de beslissende wedstrijd werd verloren van Italië. Aan Nederlandse zijde deden Femke Stoltenborg uit Winterswijk en Lonneke Slöetjes uit Varsseveld mee. Ook Myrthe Schoot uit Winterswijk maakt regelmatig deel uit van de selectie.

'Geweldig nieuws'

Volleybalbond Nevobo is erg blij dat het OKT naar Apeldoorn is gehaald. 'Geweldig nieuws voor de meiden en de staf', reageert technisch directeur Joop Alberda. 'Het is ons doel om Nederland voor eigen publiek een olympisch ticket te zien halen. De Nederlandse fans en de evenementenorganisatie van de Nevobo hebben de Europese volleybalbond CEV overtuigd om het toernooi aan ons toe te wijzen.'
Aan het Europese OKT nemen behalve Nederland dook Turkije, Duitsland, Bulgarije, Polen, België, Kroatië en Azerbeidzjan deel.

Drie keer eerder

De Nederlandse volleybalsters deden drie keer eerder mee aan de Olympische Spelen: zesde in 1992, vijfde in 1996 en vierde in 2016.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!