Gemeente Arnhem

Nieuwe wolven op Veluwe blijven uit, tot verbazing van kenners

Een wolf op de Veluwe.
Er zijn al ruim een halfjaar geen nieuwe zwervende wolven aangetroffen in Nederland. Volgens Maurice La Haye van Wolven in Nederland is dat opmerkelijk, aangezien de wolvenpopulaties in Duitsland, dichtbij de grens met Nederland, wel groeien. © Hilco van Fransooijs
ARNHEM - Er zijn al ruim een halfjaar geen nieuwe zwervende wolven aangetroffen in Nederland. Volgens Maurice La Haye van Wolven in Nederland is dat opmerkelijk, aangezien de wolvenpopulaties in Duitsland, dichtbij de grens met Nederland, wel groeien.
Wolvenkenners kunnen nog niet verklaren waarom er in de laatste jaren steeds nieuwe wolven door Nederland zwierven en nu ineens niet meer. Er zijn nu acht wolven in Nederland: een paartje op de Noord-Veluwe met vijf jongen en een wolvin op de Midden-Veluwe.
De jonge wolvenwelpjes op de Veluwe (de tekst gaat door onder de video):
Geen nieuwe zwerfwolven in Nederland, wel meer in Duitsland
Sinds de vestiging van de wolven zijn lange tijd geen schapen aangevallen, maar vorige week vond een schapenhouder in Emst op de Noord-Veluwe twaalf dode dieren. Onderzoek moet uitwijzen of deze schapen door de wolvenfamilie zijn aangevallen.
Jonge wolven blijven ongeveer een jaar bij hun roedel en gaan dan zwerven. Volgens de wolvenexperts is er in Nederland genoeg ruimte voor een nieuwe plek voor de jongen van de Noord-Veluwe. Mogelijk trekken in het najaar ook weer wolven uit Duitsland over de grens naar Nederland.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!