Nieuws

Achilles'29 mag sportpark niet meer op van familie Derks

Achilles'29 moet op zoek naar een andere locatie om te voetballen. De familie Derks, eigenaar van sportpark De Heikant in Groesbeek, laat weten dat de voetbalclub vanaf 1 oktober niet meer welkom is. © Omroep Gelderland (archief
GROESBEEK - Achilles'29 moet op zoek naar een andere locatie om te voetballen. De familie Derks, eigenaar van sportpark De Heikant in Groesbeek, laat weten dat de voetbalclub vanaf 1 oktober niet meer welkom is.
In juni werd de Stichting Accommodatie Achilles’29 failliet verklaard. Die stichting was eigenaar van alle faciliteiten in het sportpark van de Groesbeekse voetbalclub, maar niet van de grond. Door het faillissement kwam de huurovereenkomst met de familie Derks als grondeigenaar ten einde.

Nog geen alternatieve locatie

De familie Derks heeft het bestuur vorige week laten weten over te gaan tot handhaving. Voorzitter Pjotr van der Horst zegt in een eerste reactie in overleg te gaan met de jurist van de club. 'We moeten kijken of het überhaupt wel zo is dat we er niet meer terecht kunnen.' Komend weekend wordt er in ieder geval nog 'gewoon gevoetbald', stelt hij.
Van der Horst zegt er nu niet vanuit te gaan dat er een alternatieve locatie gezocht moet worden. Maar hij maakt zich wel druk om de situatie: 'Ik maak me altijd druk over mensen die onbetrouwbaar zijn', aldus de voorzitter.

Definitieve scheiding

Aan de beslissing van de familie Derks ging naar eigen zeggen 'een lang en moeilijk proces' vooraf. De familie is al decennialang verbonden aan de voetbalclub, maar noemt een definitieve scheiding onvermijdelijk. 'Ons is gebleken dat er binnen de vereniging een onderstroming op gang is gekomen die zich niet kon vinden in de al tientallen jaren bestaande belangrijke rol van leden van onze familie bij Achilles’29', klinkt het.

Drie degradaties op rij

Sinds het mislukte avontuur in het betaalde voetbal, gaat het bergafwaarts met Achilles'29. De proftak werd begin vorig jaar failliet verklaard en het eerste elftal is drie jaar op rij gedegradeerd. Dit seizoen komt Achilles'29 uit in de hoofdklasse.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!