Nieuws

'NEC-Rus komt niet altijd zijn verplichtingen na'

De Rus Mikhail Ponomarev, waarmee NEC in gesprek is over financiële ondersteuning, geldt als onbetrouwbaar.
NIJMEGEN - De Rus Mikhail Ponomarev, waarmee NEC in gesprek is over financiële ondersteuning, geldt als onbetrouwbaar.
Dat melden bronnen rond de ijshockeyclub Krefeld Pinguine, waar Ponomarev grootaandeelhouder is. Deze week werd bekend dat de Rus zijn verplichtingen ten opzichte van de club al maanden niet meer is nagekomen. Daarmee staat nu zelfs het voortbestaan van de club op het spel, zo valt te lezen in een artikel in de Westdeutsche Zeitung.
Een fan van KFC Uerdingen, waar Ponomarev eigenaar van is, vertelt dat de Rus er bij de voetbalclub ook een puinhoop van heeft gemaakt. 'Het zou het slechtste zijn wat NEC kan overkomen. Met afstand de ergste oligarch van Duitsland. Hij probeert de hele club naar zijn hand te zetten. Het kan echt niet wat hij doet in Uerdingen. Hij koopt alleen maar oude spelers en gooit er trainers zomaar uit, ook als ze goed hebben gepresteerd. Als NEC hem binnenhaalt, veel succes!'
Deze week ontsloeg Ponomarev trainer Heiko Vogel wegens tegenvallende resultaten. NEC-directeur Wilco van Schaik benadrukte eerder deze week al dat er zeker geen sprake zal zijn van een overname door de Rus.
Zie ook: NEC in gesprek met buitenlandse investeerders
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!