Nieuws

De Treffers stoot door naar hoofdtoernooi KNVB-Beker

Amateurclub De Treffers uit Groesbeek heeft woensdagavond het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker bereikt. Op bezoek bij Blauw Geel '38/Jumbo in Veghel won het team van trainer Jan de Jonge met 0-1. © ANP
VEGHEL - Amateurclub De Treffers uit Groesbeek heeft woensdagavond het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker bereikt. Op bezoek bij Blauw Geel '38/Jumbo in Veghel won het team van trainer Jan de Jonge met 0-1.
De overwinning kwam halverwege de eerste helft tot stand. Cendrino Misidjan kopte raak uit een vrije trap en zette De Treffers daarmee op voorsprong. De beste mogelijkheden voor Blauw Geel '38 kwamen na rust. De thuisclub trof de paal uit een vrije trap, Danny Verbakel schoot een keer over en Koen van de Zanden kopte te hoog.

FC Twente volgende tegenstander

De Treffers hield de voorsprong vast en bereikt zodoende het hoofdtoernooi van de KNVB-Beker. Wie in de eerste ronde de tegenstander zal zijn is ook al bekend: de club mag het thuis in Groesbeek opnemen tegen Eredivisionist FC Twente.
Twee andere Gelderse amateurclubs kwamen woensdag ook in actie. Silvolde verloor ondanks een 2-0 voorsprong thuis van Goes (2-3) en is daarmee uitgespeeld. Hoofdklasse DUNO uit Doorwerth sneuvelde tegen Quick (1-3).