Nieuws

Omgangsnormen Zevenaarse gemeenteraad onder de loep

De verhoudingen en sfeer in de gemeenteraad van Zevenaar moeten verbeterd worden. Een speciale commissie van raads- en commissieleden gaat onderzoeken hoe. Directe aanleiding is het vertrek van de raadsgriffier, die aangaf dat de persoonlijke verhoudingen in de Zevenaarse raad zijn verstoord. © Omroep Gelderland
ZEVENAAR - De verhoudingen en sfeer in de gemeenteraad van Zevenaar moeten verbeterd worden. Een speciale commissie van raads- en commissieleden gaat onderzoeken hoe. Directe aanleiding is het vertrek van de raadsgriffier, die aangaf dat de persoonlijke verhoudingen in de Zevenaarse raad zijn verstoord.
Ook botert het niet tussen sommige raadsleden. 'Discussiëren hoort natuurlijk bij politiek en dat mag ook best fel zijn, maar je moet het niet op de man gaan spelen. Dat zorgt ook voor die negatieve sfeer', zegt VVD'er Peter Vos, één van de initiatiefnemers van de commissie. Eén raadslid heeft zelfs tijdelijk zijn werkzaamheden neergelegd vanwege gedoe met andere raadsleden. 

Samen aan de slag

De commissie komt woensdagavond voor het eerst bijeen. Het is een mix van ervaren en onervaren raads- en commissieleden. 'Samen moeten we komen tot werkbare afspraken.' Zevenaar heeft voorlopig een interim-griffier aangesteld. Ook die heeft als opdracht gekregen de raad en de omgangsnormen in de gaten te houden. 
De commissie gaat ook de vergaderstructuur onder de loep nemen. En er wordt gekeken hoe inwoners beter bij het raadswerk betrokken kunnen worden. Begin 2020 moet er een plan van aanpak liggen. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!