Nieuws

Bronckhorst plaatst bijenhotels op begraafplaatsen

Bronckhorst plaatst bijenhotels op de vijf algemene begraafplaatsen in de gemeente met het doel de biodiversiteit te verbeteren. Op de locaties staan namelijk veel planten die door de bijen worden bestoven. © gemeente Bronckhorst
BRONKHORST - Bronckhorst plaatst bijenhotels op de vijf algemene begraafplaatsen in de gemeente met het doel de biodiversiteit te verbeteren. Op de locaties staan namelijk veel planten die door de bijen worden bestoven.
'Een bijenhotel biedt extra woon- en nestgelegenheid voor wilde bijen', vertelt de gemeente Bronckhorst. 'Zo helpen we de wilde bijen bij hun positieve invloed op de flora en fauna. Dat draagt bij aan het verbeteren van de biodiversiteit.' De bijenhotels worden geplaatst op de algemene begraafplaatsen in Hengelo, Steenderen, Vorden, Wichmond en Zelhem.
'Waar het nodig is, plaatsen of zaaien we nog extra bij- en vlindervriendelijke planten in de buurt van de hotels', aldus de gemeente. Verder geeft Bronckhorst aan dat inwoners ook zelf bij-vriendelijke planten als kattekruid en lavendel kunnen planten.
Dit is een verhaal van De Belofte, ons platform voor gemeentepolitiek. Heb jij nieuws? Tip ons dan hier.