Nieuws

18 jaar celstraf geëist voor 'hamermoord'

De plek van aanslag.
Een 38-jarige man uit het Duitse Bochum heeft dinsdag 18 jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen voor de 'hamermoord' in Winterswijk. Het zou gaan om moord met voorbedachte rade. © Willem Saris
ZUTPHEN - Een 38-jarige man uit het Duitse Bochum heeft dinsdag 18 jaar gevangenisstraf tegen zich horen eisen voor de 'hamermoord' in Winterswijk. Het zou gaan om moord met voorbedachte rade.
De in Winterswijk woonachtige Deme Lulaj werd op 29 oktober 2017 aangereden door een auto met Duits kenteken en vervolgens door de bestuurder meerdere keren met een 'pikhouweel of steigerhamer' op zijn hoofd geslagen. Hij overleed een dag later in een ziekenhuis in Nijmegen.
Justitie houdt rekening met bloedwraak. Beide families woonden in Kosovo bij elkaar en de verdachte was op 12-jarige leeftijd getuige van de moord op zijn vader, die door de broer van Deme Lulaj met een stuk hout op het hoofd werd geslagen. Die broer zat daarvoor een gevangenisstraf uit.
De verdachte ontkende dinsdag alle betrokkenheid bij de moord, hoewel er dna-sporen op de jas van het slachtoffer zijn aangetroffen.
18 jaar celstraf geëist voor 'hamermoord'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!