Nieuws

Mohamed Ali vierde in Dam tot Damloop

Mohamed Ali.
Hardloper Mohamed Ali uit Nijmegen was zondag de beste Nederlander bij de Dam tot Damloop. De atleet kwam na 16,1 kilometer als vierde over de finish in een tijd van 46.51. Winnaar werd de 19-jarige Solomon Berihu uit Ethiopië. © ANP
ZAANDAM - Hardloper Mohamed Ali uit Nijmegen was zondag de beste Nederlander bij de Dam tot Damloop. De atleet kwam na 16,1 kilometer als vierde over de finish in een tijd van 46.51. Winnaar werd de 19-jarige Solomon Berihu uit Ethiopië.
Berihu, vorig jaar nog tweede bij de Montferland Run in 's-Heerenberg, bleek op de eindstreep in Zaandam iets meer dan een minuut (45.49) sneller te zijn dan Nijmegenaar Ali (29). Die liep een persoonlijk record.
'Een persoonlijk record en een vierde plaats', glimlachte een blije Ali na afloop voor de camera van RTV NH. 'Ik ben echt heel blij.'
Onder warme omstandigheden, de organisatie waarschuwde deelnemers vooraf voor de hitte, was Evaline Chirchir uit Kenia de beste bij de vrouwen. Zij liep een uitstekende tijd van 50.32. Chirchir bleef exact een seconde boven het parcoursrecord, dat stamt uit 1987.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!