Nieuws

VIDEO | 'Ik heb het gedaan!' Sandy na 75 jaar weer aan parachute boven Ginkelse Heide

Een brede lach maar ook opluchting; dat was zaterdagochtend af te lezen van het gezicht van de 97-jarige veteraan Sandy. De Brit bungelde 75 jaar na dato weer aan een parachute boven de Ginkelse heide, precies de plek waar hij in september 1944 de oorlog tegemoet sprong. © Omroep Gelderland
EDE - Een brede lach maar ook opluchting; dat was zaterdagochtend af te lezen van het gezicht van de 97-jarige veteraan Sandy. De Brit bungelde 75 jaar na dato weer aan een parachute boven de Ginkelse heide, precies de plek waar hij in september 1944 de oorlog tegemoet sprong.
Sandy sprong samen met een instructeur naar beneden en kwam heelhuids op de grond. 'Ik heb het gedaan!', weerklonk de blijdschap meteen na zijn landing. 

Spannend

De sprong was heel anders dan 75 jaar geleden, maar toch 'spannend beangstigend', aldus de veteraan. Hij verzekerde omstanders vervolgens dat hij het niet nóg een keer gaat doen. Na zijn landing werd Sandy in zijn rolstoel naar de herdenking op de heide gebracht.
In het verleden maakten veel meer veteranen van Market Garden een sprong ter herdenking. Omdat de voormalige militairen steeds ouder worden, zijn die sprongen steeds schaarser.
Kijk hier naar de reactie van Sandy
VIDEO | 'Ik heb het gedaan!' Sandy na 75 jaar weer aan parachute boven Ginkelse Heide
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!