Nieuws

Charles herdenkt Poolse slachtoffers in Driel

De Britse kroonprins Charles beleeft zaterdag een druk programma in Gelderland. In de ochtend was hij bij de grote herdenking van Market Garden op de Ginkelse Heide. Enkele uren daarna heropende hij de Eusebiuskerk in Arnhem, en zaterdagmiddag was hij te gast bij de Poolse herdenking in Driel. © Omroep Gelderland
DRIEL - De Britse kroonprins Charles beleeft zaterdag een druk programma in Gelderland. In de ochtend was hij bij de grote herdenking van Market Garden op de Ginkelse Heide. Enkele uren daarna heropende hij de Eusebiuskerk in Arnhem, en zaterdagmiddag was hij te gast bij de Poolse herdenking in Driel.
Poolse parachutisten landden in september 1944 bij Driel als onderdeel van operatie Market Garden. Zij moesten steun verlenen aan de Britse strijdkrachten bij Oosterbeek, maar slaagden daar niet. De herdenking van de Poolse inzet is een jaarlijks terugkerende plechtigheid in Driel. Poolse veteranen zijn daarbij aanwezig en ook nu kwamen er er parachutisten naar beneden.
Prins Charles kwam rond 15.30 uur aan in Driel voor een kranslegging. Ook minister van Defensie Ank Bijleveld is daarbij aanwezig. Ze eerde in haar toespraak de Polen die sprongen boven Driel. 'Deze Polen vochten als leeuwen. Iedereen die militairen kent, weet dat hun loyaliteit enorm is. Ze doen wat hen gevraagd wordt. Ze gaan door waar anderen stoppen.'
De aanwezige veteranen legden zelf ook een krans voor hun omgekomen strijdmakkers. Ze kregen daarbij luid applaus van het publiek.
Charles herdenkt Poolse slachtoffers in Driel
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!