Nieuws

Marcouch wil 'alles goedmaken' met geweigerde veteranen

Ook Britse veteraan Leslie Reeves werd geweigerd
De Arnhemse burgemeester wil het 'zo snel mogelijk goedmaken' met de veteranen die vrijdagavond werden geweigerd bij de Airborne-herdenking aan de voet van de John Frostbrug in Arnhem. De burgemeester reageert via social media op de ontstane commotie. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De Arnhemse burgemeester wil het 'zo snel mogelijk goedmaken' met de veteranen die vrijdagavond werden geweigerd bij de Airborne-herdenking aan de voet van de John Frostbrug in Arnhem. De burgemeester reageert via social media op de ontstane commotie.
'Veteranen gemist bij de Slag Om Arnhem? Wat erg', zegt Marcouch in reactie op het bericht dat zeker vier veteranen de toegang is geweigerd bij de herdenking vrijdagavond. Twee van hen zijn alsnog binnengekomen met toegangspassen van andere bezoekers. 
'De beveiliging hield ons tegen en liet ons er niet door', vertelden de veteranen eerder aan Omroep Gelderland. 'We waren niet op de hoogte gebracht dat we kaartjes of pasjes nodig hadden om erin te komen.'
Alle veteranen die in 1944 in Arnhem vochten, zijn uitgenodigd door de gemeente, zegt een woordvoerder. Marcouch wil uitzoeken of dit ook echt gebeurd is. 
Een woordvoerder van de geweigerde veteranen laat zaterdag weten dat de oud-militairen zelf nog niets van de gemeente Arnhem hebben gehoord. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!