Nieuws

Fruitcorso Tiel wacht zonnige 59e editie

In Tiel vindt zaterdagmiddag het jaarlijkse fruitcorso plaats. De corsowagens vertrekken vanaf 13.30 uur en rijden vervolgens twee rondes over het parcours. Het belooft een zonnige 59e editie te worden van het corso. Een kleine twintig jeugd- en grote wagens zullen te zien zijn. © Omroep Gelderland
TIEL - In Tiel vindt zaterdagmiddag het jaarlijkse fruitcorso plaats. De corsowagens vertrekken vanaf 13.30 uur en rijden vervolgens twee rondes over het parcours. Het belooft een zonnige 59e editie te worden van het corso. Een kleine twintig jeugd- en grote wagens zullen te zien zijn.
Ook het kindercorso trekt door de stad. De corsowagens zijn inmiddels in Tiel gearriveerd en worden beoordeeld door de jury. Er zijn meerdere prijzen te winnen, maar de belangrijkste is de prijs 'Lof van de jury'. Die prijs wordt tijdens de tweede ronde bekend en uitgereikt.

Corso By Night beleeft tweede editie

Ook zaterdag zijn de corsowagens in Tiel te bewonderen. De wagens zullen dan verlicht rondrijden tijdens het Corso By Night. Dit evenement wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden.
Het voorprogramma hiervan begint om 20.00 uur. Daarnaast zullen de wagens zondag en maandag nog tentoongesteld staan op het Kalverbos in Tiel.
Omroep Gelderland zendt het corso zaterdag tussen 13.30 en 15.00 uur live uit.