Nieuws

Politie: kom niet meer met auto naar Ginkelse Heide

EDE - De politie roept op om niet meer met de auto naar Ede te komen. Door de vele belangstelling voor de luchtlanding op de Ginkelse Heide zijn de toegangswegen helemaal vol.
De politie adviseert iedereen die nog naar Ede wil eventueel met de fiets te komen of live mee te kijken met de uitzendingen op Omroep Gelderland. 
Parkeerplaatsen in de buurt van het droppingsterrein zijn vol, aldus de organisatie, die mensen ook aanraadt om met de fiets te komen of een pendelbus vanuit Ede te nemen.

Openbaar vervoer

Een woordvoerster van de gemeente Ede meldt dat mensen ook met het openbaar vervoer naar de locatie kunnen komen, maar wel rekening moeten houden met lange wachttijden en veel drukte op het station. 'We zetten extra mensen in van politie en beveiliging om alles in goede banen te leiden.'
De pendelbussen die tussen het station en de heide rijden staan op dit moment vast in de file, maar de gemeente zegt dat deze de rest van de ochtend wel blijven rijden. 

Verkeersmaatregelen

Ruim duizend parachutisten doen zaterdag op de Ginkelse Heide bij Ede de luchtlandingen na, die 75 jaar geleden het begin van de Slag om Arnhem inluidden. 
De herdenking op de Ginkelse Heide trekt elk jaar heel veel bezoekers. In en rond Ede, Arnhem en Driel zijn wegen afgesloten en gelden verkeersmaatregelen.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!