Instellingen

KIJK TERUG | Droppings en herdenking op Ginkelse Heide

Ruim duizend parachutisten deden zaterdag op de Ginkelse Heide bij Ede de luchtlandingen na, die 75 jaar geleden het begin van de Slag om Arnhem inluidden. De Britse kroonprins Charles, prinses Beatrix en een aantal hoogbejaarde veteranen waren bij de herdenking van de landing op de heide. Omroep Gelderland was er live bij. © ANP
EDE - Ruim duizend parachutisten deden zaterdag op de Ginkelse Heide bij Ede de luchtlandingen na, die 75 jaar geleden het begin van de Slag om Arnhem inluidden. De Britse kroonprins Charles, prinses Beatrix en een aantal hoogbejaarde veteranen waren bij de herdenking van de landing op de heide. Omroep Gelderland was er live bij.
Kijk de uitzending hier terug:

Slag om Arnhem

De Slag om Arnhem was onderdeel van de geallieerde bevrijdingsoperatie Market Garden. De geallieerden verloren de slag en daarmee stokte hun opmars. Nederland boven de grote rivieren, inclusief Arnhem, moest nog tot in 1945 wachten op de bevrijding.

Drukte

De herdenking en dropping trokken zaterdag bijna 100.000 mensen naar de Ginkelse Heide. De gemeente Ede riep mensen al snel op om niet meer naar de heide te komen, want het werd te druk. Vooral de toegangswegen raakten verstopt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!