Nieuws

KIJK TERUG | Bridge to Liberationconcert aan de Rijnkade

Duizenden mensen hebben vrijdag op de Rijnkade in Arnhem het Bridge to Liberationconcert bijgewoond. Daar waren optredens, filmpjes en een indrukwekkende luchtlanding met een Chinookhelikopter. © Omroep Gelderlanfd
ARNHEM - Duizenden mensen hebben vrijdag op de Rijnkade in Arnhem het Bridge to Liberationconcert bijgewoond. Daar waren optredens, filmpjes en een indrukwekkende luchtlanding met een Chinookhelikopter.
Het concert begon met een massaal aftellen door het toegestroomde publiek. Na het openingswoord van de Britse presentator en historicus Dan Snow zagen toeschouwers hoe een mooi uitgelichte Chinookhelikopter veteranen op de kade afzette. Het waren stuk voor stuk veteranen die de afgelopen 75 jaar her en der over de wereld streden voor vrede en vrijheid. 

Optredens

Daarna volgden optredens van onder anderen André Hazes, Wet Wet Wet, Alain Clark, Het Gelders Orkest en Introdans. Die waren helaas niet voor iedereen te volgen. Een deel van het publiek, dat soms honderden meters van het podium stond, kon niets horen of zien van het programma. Velen van hen besloten om die reden dan ook weer naar huis te gaan. 
Om 21.00 uur was het zo druk dat de gemeente Arnhem geïnteresseerden verzocht weg te blijven
Kijk het concert hier terug.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!